2017 m. balandžio 9 d., sekmadienis

Pica duonoje

Reikės:

Šviežios duonos,
Naminio pomidorų padažo*
Mocarela sūrio
Svogūnų
Saliamo ar kitos rūkytos dešros
Šviežių bazilikų lapų
Virtos dešros ar virto kumpelio
Paprikos
Fermentinio sūrio

*Jei tokio neturite lengvai galite pasiruošti - pakepinkite smulkintą svogūną, tada supilkite trintus konservuotus pomidorus, pagardinkite druska, pipirais, smulkintu česnaku, provanso žolelių mišiniu, žiupsneliu cukraus ir šiek tiek pakaitinkite.

Duonos viršū nupjaukite ir išskobkite vidų, kad gautųsi dubenėlis. Duonos dubenėlio vidų patepkite pomidorų padažų. Tuomet sluoksniais dėkite mocarela sūrį, saliamį, smulkintus svogūnus, bazilikų lapelius (negailėkite išklokite pilną sluoksnį), virtą dešrą, smulkintą papriką, tada vėl padenkite viską mocarela sūriu ir dar apiberkite tarkuotu fermentiniu sūriu. Viską uždenkite nupjauta duonos viršūnėlė. Duoną gerai apsukite folija ir uždėkite ant jos lentelę su kuo nors labai sunkiu, kad duona susispaustų. Taip pralaikykite pusvalandį. Tuomet išvyniokite duoną iš folijos, apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir apdėliokite dešra. Kepkite 175C orkaitėje pusvalandį.

Tam, kad būtų lengviau suprasti visą sluoksniaimo procesą, pridedu nuorodą su filmuku, pagal kurį dariau aš: https://gfycat.com/GrizzledGreenFoal






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą