2017 m. kovo 19 d., sekmadienis

Sumuštiai su be lukšto virtais kiaušiniais

Vienam sumuštiniui reikės:
labai šviežaus kiaušinio
duonos riekelės
šaukšto majonezo
šaukštelio angliškų garstyčių
šoninės
marinuotų agurkėlių
šiek tiek sviesto
šviežių prieskoninių žolelių (aš naudojau pipirnes)
druskos

Smagiausia dalis - kiaušinis. Kiaušinį atsrgiai įmuškite į stiklinę, nepažeiskite trynio. Nedideliame puode vandenį virkite, kol pradės kilti nedideli burbuliukai ir jis bus netoli užvirimo. Sumažinkite kaitrą įki minimumo. Vanduo neturi būti verdantis (80C temperatūros). Į vandenį įberkite šiek tiek druskos, šaukštu įsukite sūkūrį ir atsargiai įleiskite ten kiaušinį (kai kurie sako, kad sūkurio išvis nereikia, bet man su juo gavosi geriau). Atidžiai sekite ar baltymas apsiveja trynį, šį prcesą galite šiek tiek pareguliuoti šaukštų (tik nepersistenkite, nes tada sudraskysite baltymą).Virkite 3,5 - 4 minutes. Atsagiai išgriebkite kiaurasamčiu ar samčius ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Jei darysite keletą sumuštinių, galite bandyti virti kelis kiaušinius vienu metu, bet aš nerizikavau ir visus viriau atskirai, tam pasitelkiau kelis puodus, kad būtų greičiau.

Kol virsite kiaušinius, orkaitėje paskrudinkite šoninę. Tuomet duonos riekeles patepkite trupučius sviesto ir taip pat paskrudinkite orkaitėje. Ant apskrudusių duonos riekelių tepkite majonezo ir garstyčių mišinį, uždėkite keletą riekelių marinuotų agurkų, šoninės juosteles ir dėkite kiaušinį. Viską apibarstykite žolelėmis.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą