2017 m. kovo 7 d., antradienis

Azijietiški kalakutienos kukuliai

Kukuliams:

500 g. maltos kalakutienos
3/4 stiklinės panko trupinių
3 skiltelių česnako
Svogūno laiškų
1 kiaušinio
0,5 šaukštelio sezamų aliejaus
1 šaukštas sojos padažo

Padažui:

1/4 puodėlio Hoisin padažo
1/8 puodelio sojos padažo
1 šaukštas vandens
1 šaukštelis sezamų aliejaus

Patiekimui:
Svogūnų laiškų
Sezamų sėklų

Įkaitinkite orkaitę įki 200C. Sumaišykite visus kukuliams skirtus ingridientus ir drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kukulius. Suformuotus kukulius dėkite į riebalais pateptą skardą ir kepkite 20 minučių (arba kol gražiai paruduos), karts nuo karto apverskite, kad keptų tolygiai.
Padažui skirtus ingridientus sumaišykite, supilkite ant iškepusių kulių ir juos išvoliokite padaže. Gardinkite svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis.



1 komentaras:

  1. Kaip gerai atrodo! Nežinau, gal aš tiesiog alkana šiuo metu, bet man seilės susikaupė :D Norėjau paklausti, kas yra panko trupiniai? Kur jų galima įsigyti? O gal pasidaryti galima.. Taip pat domina, kokį sezamų aliejų naudojote, nes skaičiau, kad būna šviesus ir tamsus - https://www.iki.lt/maisto-kultura/idomybes/kaip-tinkamai-issirinkti-alieju-maisto-gaminimui - pagal aprašyma, tikriausiai, tamsų? Bet visgi pasitikslinu :)

    AtsakytiPanaikinti