2015 m. spalio 26 d., pirmadienis

Plėšoma duonos pica

Tešlai:
400g. miltų
1 šaukštelis druskos
80ml pieno
80g. sviesto
60 ml. vandens
2 šaukšteliai cukraus
8 g. sausų mielių
2 kiaušiniai

Įdarui:
0,5 puodelio pomidorų tyrės su patinkančiais prieskoniais ar jums skanaus pomidorų padažo
100g. tarkuoto mozzarela sūrio
100g. čederio sūrio (tiks ir fermentinis)
Peperoni dešros

Aptepimui:
2 šaukštai sviesto
2 skiltelės česnako

Pieną ir sviestą pakaitinkite, kol sviestas ištirps. Tuomet atvėsinkite iki kambario temperatūros (paprasčiausia patikrinti įkišus pirštą - masė turėtų būti maloniai šilta, bet ne karšta). Į pieno ir sviesto mišinį supilkite šiltą vandenį, cukrų, mieles. Išmaišykite ir palaukite, kol mielės suputos.
Į dubenį supilkite miltus ir druską. Supilkite lengvai paplaktus kiaušinius ir pieno masę. Gerai išmaišykite ir užminkykite tešlą. Tašla turi būti glotni, nelimpanti prie rankų. Tašlą patepkite aliejumi, apdenkite švariu rankšluosčiu ar maistine plėvele ir palaikykite valandą, kol pakils.
Pakilusią tešlą iškočiokite į 30x50 cm stačiakampį. Aptepkite pomidorų tyre, pabarstykite tarkuotu sūriu ir išdėliokite 15 peperoni gabalėlių. Tuomet supjaustykite lygiais 10x10 cm kvadratėliai (kiekviene turėtų būti dešros gabalėlis). Į vieną krūvelę sudėkite po 3-4 kvadratėlius ir stačius statykite į riebalais pateptą nedidelę pailgą kekso formą. Kvadratėlius dėliokite nuo formos centro, palikdami kraštus, kad pica turėtų vietos kur kilti. Apdenkite formą maistine plėvele ir leiskite dar 30 min. pakilti.
Tuomet statykite kepimo formą į 180 C įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 min.
Kol kepa, pasiruoškite aptepą. Išldydikite sviestą ir į jį įmaišykite spaustą česnaką.
Po 15 minučių kepimo picą tolygiai aptepkite aptepu ir dar pakepkite 15-20 min, kol gražiai apskrus.
Iškepus, leiskite 10 minučių atvėsti ir tik tuomet išimkite iš formos. Nors ir labai norėsisi ją ragauti iškart.
Valgoma ji plėšiant po vieną lapelį. Skanu tiek karšta tiek šalta.

 

Idėja: Baking secrets

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą