2015 m. spalio 8 d., ketvirtadienis

Aštri morkų sriuba

Senas geras Beatos receptas. Sriuba puikiai tinka laukiant šildymo sezono pradžios.

Reikės:
4 didelių morkų
Vištienos sultinio
Svogūno
3 skiltelių česnako.
2cm imbiero šaknies
1 a.š. smulkintos kalendros
1 a.š. kumino
Čili pipiro (šviežio, džiovinto ar pastos)
Šiek tiek aliejaus


Smulkintą svogūną apkepinkite keptuvėje, kol švelniai pagels. Tuomet į keptuvę išspauskite česnaką, sudėkite tarkuotą imbierą, berkite kuminą, kalendrą ir čili pipirus (pagal skonį). Šiek tiek pačirškinkite. Tuomet viską verskite į puodą. Čia pat riekelėmis supjaustykite nuskustas morkas, užpilkite viską sultiniu, kad vos apsemtų morkas ir pavirkite, kol morkos suminštės. Išvirus morkoms, sriubą pertrinkite maisto smulikintuvu. Sriubą galima gardinti grietinėle ar grietine.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą