2015 m. liepos 31 d., penktadienis

The New York Times slyvų pyragas

Kad šis pyragas vertas dėmesio, atskleidžia jo istorija. Tai daugiausiai skaitytojų dėmesio sulaukęs The New York Times receptas. Pirmą kartą išspausdintas 1983, skaitytojų prašymu, buvo spausdinamas kasmet, slyvų sezono metu, iki pat 1995. Paskutiniais metais, trūkus redaktorės kantrybei, paskelbta, kad receptas išleidžiamas paskutinį kartą, o žmonėms pasiūlyta jį išsikirpti, įsilaminuoti ir prisiklijuoti prie šaldytuvo. Ir, žinoma, pasipiktinimo laiškų neišvengta.

Reikės:
3/4 puodelio cukraus
1/2 puodelio sviesto
Puodelis miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
2 dideli kiaušiniai
12-14 slyvų
Citrinų sulčių, cinamono, cukraus pyrago viršui

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi iki purumo. Tuomet įplakite kiaušinius. Galiausiai, suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir gerai išmaišykite. Masę paskirstytkite po kepimo indą ir ant viršaus išdėliokite puselėmis supjaustytas slyvas. Jas apšlakstykite citrinos sultimis, pabarstykite cukrumi ir cinamonu (rinkitės pagal skonį). Kepkite 45-50 minučių. Iškepus leiskite pyragui atvėsti. Pyragą galite pabarstyti cukraus pudra. Valgyti galite vieną arba su plakta grietinėle. Pyragas puikiai tinka ir užšaldymui.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą