2015 m. birželio 23 d., antradienis

Braškinis sūrio pyragas

Pagrindui:
300g. šokoladinių sausainių,
120 g. tirpinto sviesto

Kremui:
250g. kreminio sūrio,
100g. cukraus,
Nepilnas puodelis braškių,
1 a.š. vanilės ekstrakto,
250ml. riebios plakamosios grietinėlės
Pusės citrinos sulčių

Sausainius susmulkinkite iki trupinių, gerai išmaišykie. Trupinių masę dėkite į torto formą atsegamais kraštais ir gerai juos suspauskite. Dėkite trumpam į šaldytuvą.
Dabar ruošiame kremą. Išplakite kreminį sūrį, cukrų, trintas braškes, citrinos sultis ir vanilės ekstraktą. Tuomet išplakite grietinėlę iki standžių putų ir įmaišykite ją į kreminę masę. Gautą masę pilkite ant trupinių ir dėkite stingti į šaldytuvą kelioms valandoms, o geriausia - per naktį.

Aš norėjau, kad kreminis purumas pyrage išliktų, tad želatinos nedėjau. Tačiau jei norite užtikrinto susitingimo, į kreminę masę įmaišykite porą šaukštų tirpintos želantinos.

Ideja iš čia.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą