2015 m. gegužės 25 d., pirmadienis

Aštrios Sičuano bulvytės

Reikės:
3 vidutinio dydžio bulvių
2 šaukštų kukurūzų krakmolo
Druskos ir pipirų
Aliejaus

Padažui:
0,5 puodelio smulkintų svogūnų
2 cm smulkintos imbiero šaknies
2-3 skiltelės smulkinto česnako
2 šaukštai čili padažo ar pastos
2 čili pipirai
2 šaukštai sojų padažo
4 šaukštai vandens arba daržovių sultinio
0,5 šaukšto baltojo vyno acto
1 šaukštaskukurųzų kramolo, ištirpintų poroje šauktų vandens
Druskos, cukraus pagal skonį
Keletas smulkintų svogūnų laiškų.

Pirmiausia, reikia pasiruošti bulves. Supjaustykite bulves skiltelėmis ir palaikykite šaltame vandenyje 30 minučių. Tuomet jas išimkite, gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, apibarstykite krakmolu, druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Į keptuvę gausiai įpilkite aliejaus ir apkepinkite bulves, kol jos parus ir taps traškios. Tuomet išgriebkite jas ant popierinio rankšluosčio.
Iš keptuvės nupilkite aliejaus, palikdami joje jo maždaug šaukštą. Tuomet sudėkite imbierą, čili pipirus, svogūnus, česnakus ir kaitinkite apie 2 minutes ank aukštos ugnies. Sudėkite sojų padažą, čili padažą, actą cukrų, druską. Įpilkite vandens ar daržovių sultinio ir maišydami šiek tiek pakaitinkite. Po to į padažą sudėkite kukurūzų krakmolo košelę, gerai išmaišykite ir leiskite padažui sutirštėti. Galiausiai sudėkite į padažą bulves ir gerai išmaišę nukelkite nuo ugnies. Apibarstykite smulintais svogūnų laiškais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą