2014 m. gegužės 31 d., šeštadienis

Avižiniai sausainiai

Reikės:

200g. sviesto
200g. rudojo cukraus
1 kiaušinis
125g. miltų
2,5 puodelio greito paruošimo avižinių dribsnių
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
0,5 šaukštelio druskos

Minkšta sviestą išsukti iki purumo kartu su cukrumi. Įmušti kiaušinį ir dar kartą išplakti. Į masę berti visus birius produktus ir gerai išmaišyti. Drėgnomis rankomis formuoti rutuliukus, juos šiek tiek suploti ir dėti į kepimo skardą kelių  centimetrų tarpais. Kepti 180C orkaitėje 15-18 min iki gražiai auksinės spalvos. Iškepus leisti atvėsti. Sausainiai turi būti traškūs išorėje ir minkšti viduje.


























idėja: Saulėta virtuvė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą