2013 m. sausio 23 d., trečiadienis

Kiaulienos troškinys su džiovintais grybais

Reikės:
kiaulienos kumpio
svogūnų
morkų
džiovintų grybų
bulvių
miltų
mėgiamų prieskonių
druskos
petražolių
grietinės

Džiovintus grybus užpilti karštu vandeniu ir palaikyti apie pusvalandį. Mėsą supjaustyti kubeliais, apibarstyti druska, mėgiamais prieskoniais ir apvoliojus miltuose pakepinti puode su trupučiu aliejaus. Mėsai apkepus, sudėti smulkintus svogūnus ir pakepinti, kol svogūnai suminkštės. Tuomet į puodą supilti vandenį nuo užmerktų grybų ir sudėti smulkintas daržoves. Troškinti apie valandą. Iki troškinimo pabaigos likus 20min sudėti numirkytus grybus. Galiausiai, kai viskas išsitroškina, nukaisti puodą nuo ugnies įdėti porą šaukštų grietinės, gerai išmaišyti ir apibarstyti šviežiomis petražolėmis.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą