2012 m. lapkričio 5 d., pirmadienis

Alaus pyragas

Kažkada draugas manęs paklausė, ar būna alaus pyragų. Atsakiau, kad būna ir pasakiau, kad iškepsiu tokį jo gimtadieniui. Aišku, pokalbis vyko geriant alų, tad pažadą pamiršau... Ir prisiminiau visai neseniai (gimtadienis buvo vasarą). Bet geriau vėliau, nei niekad. Kadangi buvau uosčius alaus pyragą, kurį kepa kostmoso virtuvės šeimininkė, iš ten pasiėmiau ir receptą.

Reikės:
250ml tamsaus alaus
250g. sviesto
150g. grietinės
80g. nesaldintos kakavos
320g. cukraus
2 kiaušinių
275g. miltų
šaukšto kepimo miltelių
vanilės esencijos

Atsidaryti butelį alaus ir išgerti ne daugia pusės. Į puodą pilti alų, dėti smulkintą sviestą ir kaitinti, kol jis išsilydys. Grietinę išplakti su kiaušinius. Į pravėsusią alaus ir sviesto masę supilti kakavą ir cukrų ir gerai išmaišyti. Tuomet šią masę supilti į grietinės ir kiaušinių dubenį.  Sudėti likusius produktus ir gerai išmaišyti. Kepti  180C orkaitėje 45-60min.


1 komentaras: