2012 m. rugsėjo 23 d., sekmadienis

Tradicinis olandiškas obuolių pyragas

Šis receptas jau ne naujiena, atkeliavęs iš senojo mano tinklaraščio, bet man jis tobuliausias obuolių pyragas rudeniui. Nieko nėra nuostabiau, kaip tokią žvarbią rudens dieną namai kvepia pyragu :)
Tiesa, gaminimą kiek apleidau, nes rašau įrašus vienam projektui prie kurio šios savaitės pradžioje, kai dar buvo šilta ir gražu prisijungiau. Rezultatais, tikiuos, irgi greit galįsiu pasigirti.

Tešlai
300 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
200 g sviesto, atšaldyto
160 g cukraus pudros
Žiupsnelis druskos
1 kiaušinio trynys



Įdarui
800 g obuolių, nuluptų ir supjaustytų plonomis skiltelėmis
2 valg.š. cinamono
2 valg.š. cukraus pudros


50 g cukraus pudros 


Dubenyje sumaišyti tešlai skirtus birius produktus, tuomet dėti gabaliukais supjaustytą sviestą ir trinti, kol susidarys trupiniai. Tuomet dėti kiaušinio trynį ir minkyti, kol gausis vientisa minkšta tešla. Trečdalį tešlos atskirti, įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą. Likusia tešla iškloti kepimo indo dugną, padarant gan aukštas sieneles. Kepimo indą, išklotą tešla, taip pat dėti į šaldytuvą. Obuolius nulupti ir supjaustyti plonomis skiltelėmis ir sumaišyti su cukraus pudra ir cinamonu. Kepimo indą, išklotą tešlą apibarstyti 50gr cukraus pudros ir dėti obuolius. Iš atsidėto tešlos gabalėlio delnuose iškočioti plonas juosteles ir ant pyrago viršaus išdėlioti tinklelį. . Kepti 180C orkaitėje 1val10min.


1 komentaras:

  1. Labai laiku, nes sukau galva ka daryti su maisu obuoliu :)

    AtsakytiPanaikinti