2012 m. rugpjūtis 17 d., penktadienis

Mėsos tefteliai padaže

Labai senas receptas, bet niekad neprisiruošdavau nufotografuoti ir aprašyti.

Tefteliams reikės:
500gr faršo
100gr ryžių
morka
svogūnas
prieskoniai
šaukštas majonezo

Padažui:
0,5 stiklinės vandens
4 šaukštai pomidorų padažo
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai majonezo
šaukštas miltų
prieskoniai

Ryžius apvirti. Morką sutarkuoti, susmulkinti svogūną ir apkepinti. Tuomet visus tefteliams skirtus produktus sumaišyti, formuoti kukulius ir dėti į kepimo formą. Visus padažo produktus sumaišyti ir supilti į skardą, kurioje keps tefteliai. Kepti 200C temperatūroje apie 50min uždengus folija. Karts nuo karto aplaistant teftelius padažu. Į kepimo pabaigą galima nudengti, kad apskrustų.


1 komentaras: