2012 m. liepos 19 d., ketvirtadienis

Tortas Rafaelo

Dieviško skonio tortas!

Biskvitui:
5 didelių kiaušinių
200g cukraus
šaukštelis vanilinio cukraus
65g aliejaus
230g miltų
12g ke[imo miltelių

Kremui:
Skardinė kambario temperatūros kondensuoto pieno
200g minkšto sviesto
450g 35-36proc (geriau 36) grietinėlės
50g kokoso drožlių

Sulaistymui:
200ml vandens
1 citrinos sulčių
1 citrinos žievelė
2 šaukšteliai cukraus

Biskvitas. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė patrigubės. Plakant plona srovele supilkite aliejų ir plakite apie minutę, kol masės susijungs. Dalimis berkite miltus ir kepimo miltelius ir palengva išmaišykite (be mikserio). Kepkite 180 orkaitėje 30-35min. Atvėsintą biskvitą supjaustykite.

Kremas. Išplakite grietinėlę ir dėkiteį šaldytuvą. Kondensuotą pieną su sviestu plakite iki šviesios purios masęs, tuomet supilkite kokoso drožles ir išmaišykite. Masę taip pat dėkite į šaldytuvą. Kai abi masės atvės, sumaišykite jas, kad abi masės susijungtų.

Sulaistymas. Į vandenį išspauskite citriną, dėkite nutarkuotą žėvelę, cukrų ir gerai išmaišykite.

Į tortinę dėtkite bisvikvitą, sulaistykite, pilkite kremo ir sluoksniuokite tortą.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą